Blogul Parlamentarilor Galateni

Comunicate de presa

Comunicat de presă – senator PNL Paul Ichim

Senatorul PNL Paul Ichim, a atras atenţia în plenul Senatului că un nou caz ca cel petrecut la spitalul din Slatina s-ar putea produce oriunde şi oricând atât timp cât în unităţile sanitare nu există materiale sanitare şi medicamente.

„Un alt caz care vreau să-l supun atenţiei dumneavoastră este cel al decesului copilului de 9 ani de la Slatina. Am reţinut ca prim gest al Ministerului Sănătăţii destituirea managerului şi al directorului medical. Dacă reţin bine în urmă cu un an a mai fost un caz cu sfârşit tragic în acelaşi spital, iar reacţia ministerului a fost similară. Respectivii directori, dacă memoria nu­-mi joacă feste, au dat în judecată ministerul şi au câştigat. Acum, ca să fiu bine înţeles, fac următoarele precizări:

–         decesul unui copil resprezintă cea mai grea lovitură pe care o suportă un părinte şi nu poţi să nu fii solidar cu aceştia;

–         nu sunt în niciun caz susţinătorul unor directori puşi politic, se pare actual PD-L, dar respectivii se prea poate să fie buni specialişti şi să nu aibă nicio legătură directă cu cazul respectiv;

–         dacă medicul curant a condiţionat actul medical şi a dat dovadă de neglijenţă trebuie să răspundă legal.

Aspectul care m-a deranjat a fost acela al unui funcţionar de la Ministerul Sănătăţii care a anchetat cazul şi care a declarat pe televiziune că nu s-au respectat protocoalele terapeutice.

Întrebarea mea este la ce protocoale se referă?

Ministerul Sănătăţii a determinat Guvernul să emită o ordonanţă care să modifice un articol din legea 95/2006, prin care să preia atribuţiile editării protocoalelor teraputice pe specialităţi de la Colegiul Medicilor obligându-se a le pune în circulaţie cât mai repede. Aceste protocoale în totalitate şi pe specialităţi nu le-am văzut, au apărut doar cele din oncologie, aşa încât trimiterea respectivului anchetator nu o înţeleg.

Prezenţa acestor protocoale ar apăra corpul medical de acuzaţiile de mall-praxis doar că se pare că nu există niciun interes în a fi editate deoarece unităţile medicale la ora actuală nu sunt în stare, financiar, să acopere tratamentul şi investigaţiile.

În situaţia dată, în lipsa materialelor sanitare, a medicamentelor, a încărcării paturilor, oricând şi oriunde în ţară pot apărea situaţii similare. Cred că nu mai este mult până când corpul medical de teama riscului unui proces va refuza să mai efectueze prestaţii medicale în aceste condiţii”, a susţinut senatorul liberal Paul Ichim în plenul Senatului.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Parlamentul Romaniei

Senat

Senator Laurentiu Chirvasuta

Colegiul uninominal 1

Galati

Comunicat de presa

Senatorul UNPR, Laurentiu Chirvasuta, a depus la secretariatul Senatului doua intrebari adresate Secretariatului General al Guvernului si respectiv ministrului Administratiei si Internelor.

Senatorul galatean cere celor doua institutii ale statului sa precizeze daca in contextul reducerilor de cheltuieli ale autoritatilor au luat in calcul si diminuarea numarului de masini din parcurile auto ale institutiilor, masini care deservesc secretari de stat, sub-secretari de stat, directori adjuncti si alti functionari care folosesc aceste autoturisme pentru a se deplasa de acasa la serviciu si invers.

„Cred ca trebuie sa dam dovada de chibzuinta in cheltuirea banului public, mai ales acum, in perioada accentuata de criza. Ori, a cheltui banii pe combustibil, reparatii, asigurari, anvelope si alte lucruri necesare unui autoturism doar pentru ca directorii adjuncti sau alti functionari cu pozitii inalte sa se deplaseze de acasa la serviciu mi se pare o risipa. Am cerut sa se analizeze acest lucru si daca este posibil sa se reduca din numarul de masini”, a precizat senatorul UNPR Laurentiu Chirvasuta.

Intrebarea adresata ministrului Vasile Blaga se refera la reducerea numarului de masini din institutiile publice deconcentrate, iar cea adresata Secretariatului General al Guvernului se face referire la autoturismele folosite in cadrul ministerelor.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Comunicat de presă – Senator PNL Paul Ichim

Senatorul PNL Paul Ichim, a susţinut în plenul Senatului o declaraţie politică intitulată „Medicina în absurdistan”. Senatorul liberal a adus în atenţia plenului Senatului un caz al unei colege doctoriţe ale cărui studii făcute în Statele Unite ale Americii nu au fost recunoscute de autorităţile sanitare din România, dar au fost recunoscute de autorităţile din Germania.

„Am să aduc în faţa dumneavoastră cazul unei colege doctoriţe care a terminat Facultatea de Medicină în România, având şi rezidenţiatul efectuat în specializarea medicină de familie şi care apoi a ajuns în SUA unde a efectuat şi finalizat un alt rezidenţiat în medicină internă. Din motive familiare s-a reîntors în ţară, dar aici, Ministerul Sănătăţii nu-i recunoaşte studiile şi o trimite să-şi reia rezidenţiatul în medicină internă. Ulterior, colega noastră ajunge în Germania unde, autorităţile locale studiază speţa şi este mirată de rezoluţia dată de Ministerul Sănătăţii şi o angajează într-un centru universitar unde o şi înscriu la un curs de scurtă durată pentru a i se recunoaşte studiile făcute în SUA, singura problemă fiind diferenţa de timp de pregătire. Trag concluzia de aici, că, ori Germania, cunoscută pentru rigurozitate şi seriozitate, s-a „prostit”, ori cei de la Ministerul Sănătăţii îşi bat joc de colegii noştri”, a concluzionat senatorul liberal Paul Ichim.

Situaţia a fost adusă la cunoştinţă ministerului de resorc cât şi preşedinţiei, de la ultima instituţie aşteptându-se şi acum un răspuns.

Senatorul liberal a tras atenţia oficialilor Ministerului Sănătăţii că nimeni nu-i verifică pe funcţionarii din Minister cu privire la coretitudine şi competenţă şi astfel, aceştia spun „NU” la orice şi ajunge la situaţii ca cele prezentate anterior.

În plină şedinţă, fostul ministru al Educaţiei, prof. Ecaterina Andronescu, a cerut lămuriri asupra acestui aspect, precizând că dosarul sau petentul trebuiau direcţionaţi de angajaţii Ministerului Sănătăţii către colegii de la Ministerul Educaţiei, unde există un departament de recunoaştere a diplomelor obţinute în străinătate.

Se poate ridica un semn de întrebare asupra unei eventuale rele voinţe a angajaţilor Ministerului Sănătăţii sau vorbim de pur şi simplu incompetenţă?

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Parlamentul Romaniei

Senat

Senator Laurentiu Chirvasuta

Colegiul uninominal 1

Galati

Comunicat de presa

Ministrul Sanatatii a primit o intrebare adresata de senatorul de Galati Laurentiu Chirvasuta.

In intrebarea adresata, senatorul solicita lamuriri fata de situatia Spitalului din Ivesti, acesta fiind, potrivit unor surse, inclus pe lista unitatilor sanitare care vor fi inchise si transformate in unitati medico-sociale.

„Va rog sa-mi precizati, domnule ministru, daca in strategia ministerului pe care il conduceti se afla si inchiderea mai multor spitale printre care si spitalul din localitatea Ivesti? Daca aceasta unitate medicala va fi inchisa, va rog sa-mi precizati care au fost motivele care au stat la baza luarii acestei decizii si ce viziune aveti pe viitor pentru angajatii spitalului care prin eventuala lui transformare in unitate medico-sociala vor ramane fara locuri de munca? Daca se va face aceasta transformare din spital in unitate medico-sociala care vor fi costurile acesteia?”, se arata in documentul adresat de senatorul Laurentiu Chirvasuta ministrului Sanatatii.

Potrivit datelor aparute pana acum, in urma acordului cu FMI vor fi inchise, la nivel national, 150 de spitale, care vor trece din administrarea Ministerului Sanatatii in cea a autoritatilor locale.

  1. Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa. *^*

  2. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

  3. Un simplu om şi numai atât care ar fi spus ceea ce a spus Iisus nu ar putea sa fie un nvăţător moral indiferent cât de mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: