Blogul Parlamentarilor Galateni

Unde s-au plimbat deputatii galateni in 2011

In General on 5 ianuarie 2012 at 11:16

In conditiile in care salariul minim pe economie a fost in 2011 de 670 de lei, deputatii galateni au primit diurne minime de 75 de euro pe zi pentru participarea la diferite actiuni internationale, actiuni pentru care li s-au platit transportul, masa si cazarea de peste 230.000 de lei (adica 2,3 miliarde de lei vechi). Ca un ordin de marime, suma chetuita cu deplasarile deputatilor galateni se ridica la aproximativ 350 de salarii minime pe economie platite in 2011.

De remarcat este faptul ca, potrivit datelor de publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, informatiile financiare au fost facute pana in luna octombrie 2011 inclusiv, multe dintre deplasari neavand publicate informarile ce trebuiau depuse de participantii la diferitele actiuni externe.

Trecand in revista lista deputatilor care au folosit Camera Deputatilor drept agentie de turism, remarcam ca cei mai plimbareti deputati sunt cei ai Opozitiei, semn ca cei ai Puterii nu au avut timp de vizite, fiind ocupati cu lucrul in camera inferioara a Parlamentului.

Locul I

V. P. Dobre – deputat PNL

6 deplasari in perioada ianuarie – octombrie 2011

Numar total zile de deplasare: 30 zile (o luna)

Tari vizitate: China, Austria, Germania, Serbia, Suedia si Croatia

Total cheltuieli: 147.846 lei (adica 1,4 miliarde de lei vechi sau 220 salarii minime) – suma reprezinta totalul cheltuielilor pentru toti membrii delegatiilor la care a participat deputatul

Locul II

Florin Paslaru – deputat PSD

2 deplasari in perioada ianuarie – octombrie 2011

Tari vizitate: Franta si Ucraina

Numar total zile de deplasare: 9 zile

Total cheltuieli: 28.666 lei (adica peste 280 de milioane de lei vechi sau 42 de salarii minime) – suma reprezinta totalul cheltuielilor pentru toti membrii delegatiilor la care a participat deputatul

Locul III

Carmen Axenia – deputat PD-L

1 deplasare in perioada ianuarie – octombrie 2011

Tara vizitata: Panama

Numar total zile de deplasare: 8,5 zile

Total cheltuieli: 48.292 lei (adica peste 480 de milioane de lei vechi sau 72 de salarii minime) – suma reprezinta totalul cheltuielilor pentru toti membrii delegatiilor la care a participat deputata

Locul IV

Viorel Stefan – deputat PSD

1 deplasare in perioada ianuarie – octombrie 2011

Tara vizitata: Austria

Numar total zile de deplasare: 3 zile

Total cheltuieli: 7.689 lei (adica peste 76 de milioane de lei vechi sau 11 de salarii minime) – suma reprezinta totalul cheltuielilor pentru toti membrii delegatiilor la care a participat deputatul

Locul V

Lucretia Rosca – deputat PSD

1 deplasare in perioada ianuarie – octombrie 2011

Tara vizitata: Italia

Numar total zile de deplasare: 3,5 zile

Total cheltuieli: 3.423 lei (adica peste 34 de milioane de lei vechi sau 5 de salarii minime) – suma reprezinta totalul cheltuielilor pentru toti membrii delegatiilor la care a participat deputata

In loc de concluzie:

Deputatii PNL si PSD din Galati au reusit sa viziteze 9 tari, petrecand 45 de zile in deplasari, pentru care s-au cheltuit 187.624 lei (adica peste 1,8 miliarde de lei vechi sau 280 de salarii minime).

Reprezentantul PD-L a vizitat o singura tara, petrecand 8,5 zile in deplasare, pentru care s-au cheltuit 48.292 lei (adica peste 480 de milioane de lei vechi sau 72 de salarii minime).

Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie efectuata de Institutul National de Statistica, in trimestrul III 2011, veniturile totale medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.402 lei pe gospodărie şi 835 lei pe persoana. Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.012 lei lunar pe gospodarie (700 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 390 lei lunar pe gospodarie (135 lei pe persoana).

Cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in trimestrul III 2011, in medie, de 2.167 lei lunar pe gospodarie (754 lei pe persoana) si au reprezentat 90,2% din nivelul veniturilor totale.

  1. RUSINE la Dna Axenia , numai daca raspunde de com. pechea, adica si satul lupele (daca stie ceva dau bila alba , daca nu hirssssssssssss, satul este la 6 km de cumuna , drum de pamint, cu 20 case si 31 batrini de peste 61 ani , fara magazin ,moara, biserica, cimitir, dispensar,,,,,,,,,,,,, doar cu D ZEU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: