Blogul Parlamentarilor Galateni

Senatorul PNL Paul Ichim propune Ministerului Dezvoltării demararea unui program de construcţie a bazinelor de înot şi în facultăţile de educaţie fizică şi sport

In Comunicat de presa, Paul Ichim, PNL, Senat on 14 iunie 2011 at 17:02

 

Senatorul liberal Paul Ichim a adresat o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, prin care vrea să afle dacă la nivelul ministerului s-a luat în calcul şi demararea unui program de construirea a unor bazine de înot în cadrul facultăţilor de educaţie fizică şi sport.

Principalul argument adus în susţinerea întrebării adresată ministrului Elena Udrea a fost acela referitor la programul destinat construcţiei de bazine pentru elevi, care însă nu face referire şi la unităţile de învăţământ superior care au nevoie de astfel de baze sportive.

„În principal, în facultăţile de educaţie fizică şi sport sunt pregătiţi viitorii profesori, dar există şi specializări, precum kinetoterapia care folosesc bazinul de înot drept bază didactică şi ulterior de tratament”, a precizat senatorul PNL, Paul Ichim.

Acesta propune Ministerului Dezvoltării demararea unui proiect pilot, fie el şi în parteneriat public-privat, la Galaţi, în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Dunărea de Jos”, pentru construirea uni astfel de bazin.

Senatorul Paul Ichim este de părere că prin construirea bazinului de înot se pot satisface atât nevoia unei baze didactice corespunzătoare sudenţilor, dar şi nevoia viitorilor kinetoterapeuţi de a exersa procedurile specifice recuperării pacienţilor care au nevoie de exerciţii specifice reabilitării motrice.

„Aderând la ideea promovată de Ministerul Dezvoltării şi fiind un susţinător al sportului, ca mijloc de întreţinere a sănătăţii dar şi de promovare a României în afara ţării, vă rog doamnă ministru să-mi precizaţi dacă aţi luat în considerare construirea de bazine de înot şi în universităţile care au facultăţi de educaţie fizică şi sport? Menţionez că, în aceste facultăţi cu specific sportiv se şcolesc viitorii profesori de educaţie fizică, dar există şi specializări, precum kinetoterapia, care au ca mijloc didactic şi bazinele de înot, folosite mai apoi în tratamentul diverselor afecţiuni. Ţinând cont de aceste aspecte, vă rog să-mi precizaţi dacă aveţi în vedere construcţia de astfel de bazine în aceste universităţi, folosind chiar şi parteneriatul public-privat şi vă propun, ca un proiect pilot să-l demaraţi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi”, se arată în întrebarea depusă astăzi în plenul Senatului de senatorul PNL, Paul Ichim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: