Blogul Parlamentarilor Galateni

Toader spune că PDL susţine alegerea parlamentarilor într-un singur tur

In Camera Deputatilor, Mircea Toader, PD-L on 7 iunie 2011 at 10:59

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a afirmat luni că democrat-liberalii au acelaşi punct de vedere cu USL pe tema alegerii parlamentarilor dintr-un singur tur de scrutin.

„Şi noi avem acelaşi punct de vedere”, a spus Toader, întrebat despre declaraţiile liderului PSD Victor Ponta privind alegerea parlamentarilor într-un singur tur, ca la primari.

Democrat-liberalul a adăugat că încă mai au loc discuţii, având în vedere că, după informaţiile sale, USL a depus „un proiect mixt” pe această temă. „Acum, dacă şi-a schimbat opinia, vom vedea”, a spus Toader.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că parlamentarii ar trebui aleşi în colegii din primul tur, asemenea primarilor, şi a amintit că, deşi este o idee rezultată din referendumul iniţiat de şeful statului, PDL s-a împotrivit propunerii legislative în acest sens în Comisia de administraţie. „După această lege (n.r. privind alegerea primarilor într-un singur tur,) e clar că asta este direcţia. Fără să anticipez mult, cred că e clar că şi la parlamentari trebuie să facem acelaşi lucru. Trebuie ales un parlamentar în colegiu în primul tur. Şi sper ca PDL să nu se opună acestei idei, cum a făcut în Camera Deputaţilor. Este o idee rezultată dintr-un referendum al dlui Băsescu – parlamentarul să fie ales ca şi primarul”, a comentat Ponta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: