Blogul Parlamentarilor Galateni

Dr. Paul Ichim, senator PNL Galaţi: „Spitalele gălăţene riscă să intre în faliment!”

In Comunicat de presa, Paul Ichim, PNL, Senat on 16 mai 2011 at 15:35

Conducerea Spitalului de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, prin vocea managerului, şi-a exprimat public, printr-un interviu, voinţa de a promova şi încadra unitatea medicală, conform noilor reglementări promovate de Ministerul Sănătăţii, în categoria I.

„După cum am consemnat în repetate rânduri, ordinul promovat de Ministerul Sănătăţii, este deosebit de restrictiv, astfel încât nici ca servicii, nici ca dotare, nici ca resurse umane, din păcate, nu ne putem încadra în această categorie. După o discuţie avută cu conducerea Ministerului Sănătăţii, fapt de care am informat şi opinia publică, doar Spitalul Judeţean Constanţa s-ar apropia de categoria a II-a. Teama mi-a fost confirmată de către directorul Direcţiei de Sănătate Galaţi, care tot săptămâna trecută, a consemnat că încadrarea unităţilor snaitare promovată aşa după cum au dorit unii factori de decizie din Galaţi, include Spitalul Judeţean la categoria a III-a, iar spitalele monodisciplinare la categoria a V-a”, a precizat senatorul PNL, dr. Paul Ichim.

Acesta a precizat şi că finanţarea spitalelor clasificate la categoria a V-a, conform informaţiilor oferite de către conducerea MS va fi la nivelul de aproximativ 60% faţă de nivelul avut anterior.

„Comasarea unităţilor sanitare poate nu ar fi adus multe economii, dar poate ar fi asigurat altă ierarhizare şi o altă finanţare. În situaţia existentă îmi pun întrebarea dacă această decizie nu ar fi trebuit discutată în foruri mai largi, deliberative, ale consiliilor local şi judeţean? După opinia mea, dorinţa expresă a Ministerului de a reduce finanţarea unităţilor sanitare conform angajamentelor cu FMI, coroborat cu decizii locale luate fără o consultare mai largă, doar pe orgolii personale şi eventual politice, va duce la „falimenatrea sistemului gălăţean de sănătate”, iar ca şi consecinţe, închiderea parţială sau totală a unor unităţi sanitare, şomaj medical şi, ce este mai grav, o limitare a accesibilităţii populaţiei la servicii medicale măcar decente”, a mai spus senatorul liberal Paul Ichim.

„Dacă de la guvernarea PDL nu mă aşteptam la altceva, după trei ani de decizii haotice, de „raţionalizări iraţionale”, mă aşteptam ca măcat pe plan local să existe mai multă maturitate şi colaborare”, a concluzionat senatorul PNL Paul Ichim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: