Blogul Parlamentarilor Galateni

Mircea Toader: Boc reprezintă garanţia continuării guvernării, dar Blaga poate aduce plusul de fermitate în conducere

In Camera Deputatilor, Mircea Toader, PD-L on 11 mai 2011 at 11:16

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera deputaţilor, Mircea Toader, a declarat că în cazul în care Emil Boc va câştiga alegerile pentru preşedinţia partidului, la Convenţia Naţională PDL din 14-15 mai, va fi continuată strategia de guvernare.

,,Victoria lui Emil Boc este practic continuarea strategiei de guvernare. El ar fi în primul rând garanţia pentru menţinerea la guvernare şi a faptului că preşedintele partidului poate să fie şi prim miniatru, cu observaţia că trebuie să fie mai ferm de data asta ca premier”, a spus Toader.

Democrat-liberalul a mai spus că în cazul în care va câştiga Vasile Blaga, acesta poate aduce plusul de fermitate în conducere care-i lipseşte lui Boc, dar va fi mai dificil să susţină politic un program de guvernare, în condiţiile în care nu este de acord ca preşedintele partidului să fie şi premier sau ministru.

,,Dacă va câştiga Vasile Blaga, ceea ce zic eu că îi lipseşte lui Emil Boc, fermitatea, va fi în cazul lui Vasile Blaga, dar va fi mai dificil pentru el, nefiind în Guvern, să aibă un program în care să se poată respecta programul de guvernare. El a spus că nu este bine ca preşedintele de partid să fie şi premier, spre deosebire de Boc care susţine această variantă. Sunt cele două opţiuni în care părerile în partid sunt împărţite. Noi nu am funcţionat până acum cu premier separat şi preşedinte separat. Totuşi, dacă decizia politică este una şi premierul nu poate să o susţină va fi o problemă”, a afirmat Toader.

Deputatul a precizat însă că importat pentru partid este ca, indiferent cine câştigă, ,,după trei, cinci zile, maxim o săptămână, toată lumea să se reunească pentru cele două obiective majore: menţinerea la guvernare şi câştigarea celui mai mare număr de deputaţi, de parlamentari în 2012, ca să putem să continuăm guvernarea, să formăm din nou guvernul”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: