Blogul Parlamentarilor Galateni

Victor Paul Dobre(PNL): Liderii de grup trebuie să rezolve situaţia din Comisia de muncă a Camei Deputaţilor

In Camera Deputatilor, PNL, Victor Paul Dobre on 7 aprilie 2011 at 18:34

Vicepreşedintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat,  într-o conferinţă de presă, că liderii grupurilor politice din Camera Deputaţilor trebuie să rezolve situaţia din Comisia de muncă a cărei preşedinţie este revendicată de independenţi.

Dobre, care este preşedintele acestei comisii, a spus că în afară de liderii de grup, problema trebuie tranşată numai între independenţi şi PSD, în condiţiile în care PNL are dreptul la trei comisii, printre care şi cea de muncă. Ca atare, independenţii trebuie să ceară preşedinţia unei comisii conduse de un deputat PSD.

,,Aici nu este vorba de pierdut o funcţie, că nu dorm eu că nu sunt preşedintele comisiei de muncă, e vorba de dreptul PNL de a avea trei comisii. Trei comisii am avut înainte trei comisii avem şi acum. E o problemă care trebuie reglată între independenţi şi PSD şi lucrul acesta este stabilit de principiu, numai că independenţii vor comisia de muncă şi nu

vor o comisie de unde trebuie să ia, adică de la PSD. Problema este la nivelul liderilor de grup. Ei decid ce se întâmplă. Pespectiva este să se ajungă la o înţelegere la un moment dat”, a spus Dobre.

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care independenţii vor prelua şefia comisiei, Dobre a răspuns: ,,Comisia funcţionează, nu are niciun motiv să nu funcţioneze. Dacă va fi nevoie să-mi dau demisia o să mi-o dau, nu o să mă ţin

de uşa comisiei. Problema este de respectare a drepturilor PNL în ceea ce priveşte numărul de comisii”.

Liderii PDL, de o parte, şi cei ai PSD şi PNL, pe de alta, nu au ajuns nici la două luni de la debutul acestei sesiuni legislative la o înţelegere privind preşedinţia Comisiei de muncă.

O nouă rundă de negocieri între liderii grupurilor parlamentare s-a consumat miercuri, dar în timp ce liberalii şi social-

democraţii nu au vrut să cedeze nicio comisie, deputaţii independenţi au revendicat şefia Comisiei de muncă.

„Solicităm în continuare Comisia de muncă, iar PSD să dea o comisie liberalilor”, a spus Eugen Nicolicea, liderul grupului independenţilor. Argumentul lui Nicolicea a fost acela că PSD nu mai are acelaşi număr de parlamentari ca la începutul legislaturii, până în februarie grupul fiind părăsit de 20 de persoane.

La rândul său, liderul grupului PSD, Mircea Duşa, a susţinut, că PSD nu va ceda nicio comisie, având în vedere că această situaţie a fost creată prin „modificarea abuzivă” a Regulamentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: