Blogul Parlamentarilor Galateni

Paul Ichim – senator PNL: Normal că am avut un sentiment paradoxal ca după reclama laxativă „Tu cât timp pierzi pe zi la … Parlament?”

In Paul Ichim, PNL, Senat on 14 februarie 2011 at 17:11

Senatorul liberal Paul Ichim a continuat să prezinte în plenul Senatului paradoxurile care au loc în România, multe dintre ele cu efecte negative asupra pupulaţiei.

În declaraţia politică susţinută astăzi în plen, senatorul gălăţean Paul Ichim s-a referit la modul în care s-a discutat, în primă instanţă, în Comisia de Sănătate a Senatului, introducerea sistemului de coplată şi cum, mai apoi, din mass-media a reieşit faptul că deja decizia de introducere a acestui sistem a fost luată cu mult timp înainte de către autorităţi în urma discuţiilor cu repreznetanţii FMI.

„Am vrut, în discuţiile din Comisie, să vedem cât ar câştiga sistemul prin această decizie dacă suma anticipată ar avea un efect nemaipomenit asupra sistemului sanitar, impactul asupra categoriei cea mai defavorizată financiar, care consumă şi mai mult din serviciile medicale – respectiv pensionarii. În principiu, la ceea ce vreau să spun, nu contează discuţiile şi votul din comisie ci faptul că a doua zi, pe toate canalele mass-media luam act de declaraţia domnului Frankes, şeful misiunii FMI la Bucureşti. Domnia sa spunea, în urma discuţiilor cu Guvernul României, că în domeniul sanitar vor mai fi desfiinţate un număr de paturi şi că va fi introdusă coplata”, a precizat senatorul Paul Ichim.

În concluzie, senatorul liberal a precizat că „nici nu au fost trecute prin votul plenului Parlamentului respectivele iniţiative, că ele deja sunt consemnate ca şi certitudine de către reprezentantul FMI”.

„Normal că am avut un sentiment paradoxal ca după reclama laxativă „Tu cât timp pierzi pe zi la … Parlament?” Respectiva reclamă, ţinând cont de efectul uşurator este enunţată de o voce feminină, catifelată. Stau şi mă întreb ţinând cont de certitudinile autorităţii publice de la Palatul Victoria şi a FMI-ului, noi de ce mai pierdem timpul prin Parlament. Îmi aduc aminte de o altă voce catifelată, drăgălaşă şi blondă, care în urmă cu un an, un an şi ceva, spunea că românii ar avea nevoie de un despot luminat. Nu credeţi că ne aşteptăm la o economie adevărată prin dizolvarea Parlamentului, că deşi se mimează democraţia, deciziile sunt luate în altă parte. Atenţie, însă, că despoţii luminaţi sau neluminaţi, termină lamentabil!”, şi-a închis declaraţia politică senatorul PNL, Paul Ichim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: