Blogul Parlamentarilor Galateni

Ce spun parlamentarii gălăţeni despre Alianta PNL cu PC

In General, PC, PD-L, PNL on 6 ianuarie 2011 at 13:29

Miercuri, 5 ianuarie, conducerea PNL a anunţat decizia de a se alia cu Partidul Conservator. Iată declaraţiile câtorva parlamentari gălăţeni:

 

Victor Paul Dobre – deputat PNL – preşedinte al Organizaţiei PNL Galaţi

„Cred că este un început de an bun pentru PNL, deci este o alianţă care cred că vine şi în întâmpinarea dorinţei românilor de a crea o alternativă viabilă la actuala guvernare. Cred că faptul că a fost un vot în unanimitate în cele două structuri de conducere ale partidelor, chiar dacă sunt intermediare, pentru că urmează un vot în structurile decizionale, luni, dar nu cred că vor fi surprize, a demonstrat soliditatea demersului politic comun. Cred că alianţa are şi o bază ideologică de centru dreapta aşa cum este şi denumirea, cred că este un bun început şi cred că şi pentru noi la Galaţi ne multiplică şansele într-un scor bun în 2012. Alianţa reprezintă în primul rând o deschidere a PNL şi cred că în competiţiile electorale fiecare vot contează. Este şi o extindere a PNL spre un electorat care îi este favorabil şi îi este favorabil şi ideilor de bază: economia de piaţă, cota unică, în general valorilor liberale”

Preşedintele PNL Galaţi a precizat şi că la nivel local vor fi încheiate protocoale între cele două partide şi că s-a luat decizia ca la alegeri să se participe pe liste separate, dar se poate participa şi pe liste comune.

 

Mircea Toader – deputat PD-L – preşedintele Organizaţiei PD-L Galaţi

„Nu este o alianţă de dreapta cum se spune pentru că PC a fost în subordinea şi în strânsă colaborare cu PSD, deci nu are cum să fie de dreapta. Pe de altă parte, nu este decât o alianţă conjuncturală, de televizor. Se ştie foarte bine că PC nu este altceva decât Voiculescu şi Antena, în rest nu au nimic deosebit decât un judeţ, Galaţiul, dar care nu are legătură cu PC, ci are legătură cu un singur nume, Durbacă. Deci este o alianţă conjuncturală, în care PC caută nişte posturi prin parlament şi guvern, în viitor. Pentru PNL, dacă ia în calcul problema Antenelor poate fi un câştig, dar în acelaşi timp electoratul lor îi va sancţiona, datorită trecutului lui Voiculescu şi politicii duse de PC doar pe bază de interese de grup. Faţă de PSD nu vor fi niciun fel de repercusiuni pentru că PC nu are nicio valoare în parlament, cu un senator şi doi deputaţi nu reprezintă nimic în Parlamentul României. PSD s-a săturat de ei şi de inexistenţa lor în parlament şi le-a spus la revedere”

 

Bogdan Ciucă – deputat PC

„Poate că această alianţă este singurul gest serios din ultima perioadă. Personal îi felicit pe liderii celor trei partide, Victor Ponta, Daniel Constantin ţi Crin Antonescu pentru faptul că au avut maturitatea politică de a se aşeza şi discuta serios acest proiect. Deocamdată alianţa înseamnă o aşezare doctrinară astfel încât spectrul politic să fie echilibrat. Acesta este primul pas pentru formarea unei Opoziţii unite şi capabile să schimbe o guvernare nefericită şi dezastruoasă. Nu s-a format această alianţă pentru că s-a certat PSD cu PC sau PC cu PSD. Am colaborat şi colaborăm şi vom colabora foarte bine cu PSD-ul. Colaborarea cu PSD va continua şi toate cele 3 partide au obligaţia faţă de cetăţenii României să-i schimbe cât mai repede pe cei care prin nepricepere au dus ţara în dezastru. Foarte necesară este şi alianţa cu PSD care va urma cât de curând. Foarte important este şi proiectul nostru de depolitizare a structurilor statului. Vrem ca niminalizările politice să se oprească la secretarii de stat. Vrem, de asemenea, să conturăm şi pârghiile de răspundere pentru cei din administraţia locală şi centrală. Nu poţi să cheltui banii statului, atunci când deţii o funcţie importantă în stat, şi după ce termini mandatul să pleci acasă fără să fii tras la răspundere pentru ce ai cheltuit anapoda sau pentru ce nu ai cheltuit prin nepricepere. Aşadar, proiectul Opoziţiei unite este unul faţă de care PD-L-iştii se tem foarte mult”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: