Blogul Parlamentarilor Galateni

V. P. Dobre: Acum Galaţiul este strangulat, limitat de Dunăre sau de combinatul siderurgic

In Camera Deputatilor, PNL on 6 decembrie 2010 at 14:38

Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, un proiect pentru dezvoltarea municipiului Galaţi şi a zonei din jurul oraşului, pe care l-a numit “Marele Galaţi”.
“Proiectul pleacă de la ideea de dezvoltare care se realizează în jurul marilor centre urbane. Acum Galaţiul este strangulat, limitat de Dunăre sau de combinatul siderurgic. Lipseşte o perspectivă de dezvoltare”, a spus Dobre. Practic, liberalul doreşte realizarea Zonei de interes metropolitan Galaţi, care să reunească în afara municipiului şi localităţile limitrofe, Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători, Tuluceşti fără desfiinţarea administraţiilor locale. Potrivit lui Dobre, principalul obiectiv care ar trebui realizat în Zona de interes metropolitan Galaţi ar fi o centură de legătură între cele două drumuri naţionale, spre Tecuci şi Oancea, delimitându-se astfel zona din punct de vedere economic şi social.
Dobre îşi doreşte ca localităţi precum Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători sau Tuluceşti să beneficieze de servicii publice corespunzătoare – apă şi canalizare, gaze. Ulterior, în opinia liberalului, zona se poate dezvolta şi ar atrage potenţiali investitori, întrucât aceştia ar beneficia de terenuri ieftine, având acces la toate serviciile publice. “Este un proiect la care noi ţinem foarte mult. Îl vom supune atenţiei, dezbaterilor, iar o viitoare administraţie liberală să îl realizeze”, a spus Dobre. Deputatul s-a ferit să însă să precizeze care ar fi costurile realizării unui astfel de proiect, dar şi perioada în care s-ar putea pune efectiv în practică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: