Blogul Parlamentarilor Galateni

Paul Ichim, senator PNL: „Sectorul sanitar merge prost şi din lipsa coerenţei senatorilor care votează împotriva propriilor iniţiative”

In Paul Ichim, PNL, Senat on 29 noiembrie 2010 at 14:15

Senatorul liberal Paul Ichim îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care colegii senatori co-iniţiatori ai proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii au votat împotriva acesteia.

Iniţiativa se referă la punerea de acord a trei articole de lege care au creat confuzie în sectorul sanitar. Inadvertenţa articolelor 180 şi 184 este creată de dispoziţia articolului 187, care obligă şefii de secţie, de laborator sau de serviciu să depună declaraţiile de incompatibilitate şi de conflict de interese, asemeni managerului, ceea ce considerăm că este o eroare regretabilă.

Iniţiativa senatorului liberal Paul Ichim avea ca obiect modificarea articolului 187, alineatul 1 şi a fost semnată şi de numeroşi senatori PD-L.

În schimb, la votul dat în plen, senatorii PD-L co-iniţiatori ai actului legislativ fie au votat împotrivă, fie s-au abţinut de la vot.

Modul în care aceştia au acţionat la vot dovedeşte faptul că respectivii senatori nu fac altceva decât să semneze drept co-iniţiatori doar ca să figureze în ochii opiniei publice cu iniţiative legislative, pe care mai apoi să voteze împotriva propriei decizii, lipsind de la acest demers coerenţa, atât de necesară unui organ legislativ.

„Nu este de mirare de ce întreaga lume medicală se întreabă de ce merge atât de prost acest sector. Tocmai pentru că nu există coerenţă, iniţiatorii votând împotriva propriilor iniţiative, în acest caz fiind vorba doar de schimbarea unui enunţ”, a precizat senatorul PNL, Paul Ichim.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: