Blogul Parlamentarilor Galateni

5% din amenzi şi taxe vor ajunge la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate

In Uncategorized on 13 octombrie 2010 at 9:53

Senatul a adoptat luni, în şedinţa sa de plen, proiectul iniţiat de senatorul liberal Minerva Boitan şi avându-l drept co-iniţiator şi pe senatorul PNL Paul Ichim, care face referire la completarea veniturilor la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate cu un procent din amenzile contravenţionale aplicate de inspectorii sanitar-veteriari, cei pentru protecţia consumatorului sau cei în construcţii, precum şi din taxele provenite din autorizarea activităţilor din construcţii, din jocuri de noroc sau protecţia mediului.
Proiectul de lege prevede ca un procent de 5% din sumele provenite din contravenţii, sancţiuni, amenzi, autorizaţii, taxe şi alte surse de venit, aplicate sau datorate de către persoanele fizice sau juridice să ajungă la fondule de asigurări de sănătate. Astfel, sumele obţinute vor fi utilizate pentru completarea celor necesare pentru tratamentul prevăzut în programele naţionale de oncohematologie, transplant de organe, chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.
Iniţiativa PNL a fost votată cu 81 de voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”, Senatul fiind prima cameră sesizată, iar prevederile legii vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.
„Este o sursă suplimentară care însă nu rezolvă problemele financiare ale sistemului sanitar din România. Vom duce o bătălie susţinută pentru bugetul pe anul 2011 asftel încât Sănătatea să primescă banii de care are nevoie”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: