Blogul Parlamentarilor Galateni

Senator dr. Paul Ichim – PNL: Programul anticriză 2010 – RAP

In Paul Ichim, PNL, Senat on 27 septembrie 2010 at 18:16

DECLARAŢIE POLITICĂ

Doamnelor şi domnilor,

De multe ori, în această aulă, s-a invocat de actuala Putere că Opoziţia nu are o atitudine constructivă, că ştie doar să critice.

A venit, în sfârşit, şi vremea să lăudăm iniţiativa venită de la Putere.

Acum două săptămâni, pe fondul unei remanieri de catifea şi a opiniei publice care este pe zi ce trece mai iritată incoerenţa şi ineficienţa soluţiilor economice, a apărut domnul deputat Prigoană cu o propunere şocantă – Legea prostituţiei, probabil ca măsură anticriză.

Aceasta se adaugă apoteotic la celelalte două iniţiative anticriză „realizate” de Guvernarea Boc. Primele două au fost Programul Rabla şi Anveloparea Blocurilor. Programul Rabla a încurajat vânzarea de maşini, mai ales din cvasi unica producţie industrială de marcă din Romñia, respectiv firma neaoş românească Reanult-Dacia. Al doilea program, deosebit de valoros, a fost apreciat săptămâna trecută de către doamna ministru Udrea, a fi terminat într-un secol, la finanţarea actuală. Dacă unim cele trei iniţiative anticriză constatăm că programul anticriză al Guvernului Boc se numeşte RAP – Rabla-Anveloparea-Prostituţia.

Opiniile au fost majoritar negative, fiind o problemă socio-medicală şi morală destul de delicată.

Trebuie să recunosc însă că dacă ai simţul umorului dezvoltat ai constatat destule efecte „benefice” asupra legalizării prostituţiei din care enumerăm:

  1. Este o problemă de sănătate publică – teoretic ar trebui să se poată controla bolile venerice. Problema ar fi cu cei care vor face „contrabandă”, evaziune şi dumping pe această piaţă de servicii şi se vor sustrage şi controlului medical. Personalul medical ar avea încărcare şi finanţare prin controalele perioadice ce trebuie efectuate. Dacă am anticipa optimist numărul profesionistelor legitimate şi costul prestaţiilor medicale, poate scăpăm sistemul sanitar de faliment.
  2. Persoanele astfel legitimate trebuie autorizate. Autorizarea de liberă practică impune obligativitatea plăţii unei taxe şi uite aşa finanţăm şi alte locuri de muncă şi se aduc venituri la buget. Sigur, trebuie inventată o autoritate în domeniu care trebuie să reglementeze forma de acreditare, probabil după testere teoretică, scris şi oral şi mai ales practic. Deja devine o problemă serioasă, din câte se vede!
  3. Profesia recunoscută în cod CAEN ar avea următoarele avantaje: apar PFA-uri multe, plătitoare la buget care va scade rata şomajului
  4. Stabilimentele construite ca în occident pe centura oraşelor vor determina definitivarea de urgenţă a acestora, deci ajutor în infrastructură şi vor atrage şi alte servicii, iar măsura va duce la scăderea şomajului.
  5. Posibile surse de stimulat un segment de turism de nişă, concurând statele din sud-estul Asiei, ceea ce ar întregi semnificativ marele brand turistic al României … iar de ajutor
  6. Profesia recunoscută ca prestaţii de servicii, nu mai poate deveni motiv invocat în diverse procese de divorţ. Astfel, instanţele vor fi degrevate de multe procese şi va avea timp să se ocupe de treburi serioase – iar un avantaj!
  7. Această profesie poate induce dezvoltarea industriei cinematografice autohtone XXX, concurând Hollywood sau Bollywood sau ce o mai fi în ramură – deci de ajutor pentru cultură, respectiv cinematografie.
  8. O populaţie masculină calmă, liniştită este mai aptă de muncă – avantaj social. Concomitent cred că indirect va determina scăderea cazurilor de violenţă conjugală.
  9. Nu în ultimul rând, efectele bugetare anticipate de această forţă de muncă plătitoare de dări va putea salva şi bugetul pentru pensii.

În acest sens pensionarii ar trebui să-şi cunoască interesul şi să nu mai fie aşa de scrupuloşi şi morali.

Cu ceva puţină imaginaţie tip Academia Caţavencu poţi găsi şi alte avantaje. Observaţia tipică pe care îmi permit să o fac este cea reprezentând asemănarea şi diferenţa dintre prostituţia politică şi cea propriu-zisă. Acest fapt a fost determinat de constatarea făcută săptămânile trecute privind votarea Legii Pensiilor în Camera Deputaţilor.

Observaţii: ambele forme de prostituţii sunt recunoscute ca imorale, dar până acum doar ultima este sancţionată legal astfel încât citatul precum că nimeni nu este mai presus de lege rămâne o poveste!

În concluzie, chiar încheiat programul anticriză RAP, cu legalizarea prostituţiei, România nu iese din criză!

Senator,

Dr. Paul ICHIM

PNL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: