Blogul Parlamentarilor Galateni

Senatorul PNL Paul Ichim: Persoanele cu handicap ireversibil nu vor mai fi chemate la evaluările anuale

In Comunicat de presa, PNL, Senat on 23 iunie 2010 at 16:42

Plenul Senatului a dezbătut în şedinţa de miercuri, 23 iunie 2010, iniţiativa legislativă privind modificarea şi completarea Legii 488/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Iniţiatorul propunerii legislative, senatorul liberal dr. Minerva Boitan, a subliniat faptul că prin această modificare a Legii 488/2006 se vine în spijinul persoanelor cu handicap, acestea beneficiind de o serie de noile prevederi legale referitoare la faptul că cei cu handicap ireversibil să nu mai fie chemaţi anual la comisiile de revizuire. De asemenea, prin modificarea legii se are în vedere şi faptul că încadrarea în gradul de handicap nu mai trebuie să depindă de vârsta persoanei la care apare handicapul.

„Aici pot da un exemplu din practică – epilepsia – dacă apare până la vârsta de 20 de ani este încadrată într-un grad de handicap, iar dacă apare la persoane cu vârsta peste 20 de ani nu se mai încadrează la un grad de handicap”, a precizat iniţiatorul prevederii legislative, senatorul PNL Minerva Boitan.

De asemenea, legea, care va primi votul final luni, 28 iunie, prevede şi obligativitatea persoanei cu handicap de a urma un program de recuperare pentru sporirea gradului de incluziune socială a acesteia, dar şi instituirea evaluării psihologice pentru asistenţii sociali ai persoanelor cu handicap.

Co-iniţiator la această propunere legislativă, senatorul PNL Paul Ichim, a adus în expunerea făcută în plenul Senatului României argumentul întâlnit în practică din partea persoanelor cu amputaţii care sunt revoltate de faptul că în fiecare an sunt chemate la comisii pentru a fi verificate.

„Pe bună dreptate sunt nemulţumiţi pentru că sunt necăjiţi de fiecare dată şi chemaţi să fie verificaţi dacă nu cumva membrul amputat nu a crescut la loc. Susţin această iniţiativă şi îmi exprim convingerea că argumentele aduse vor face ca luni această lege să primească un vot favorabil”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.

Iniţiativa a primit şi susţinerea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: