Blogul Parlamentarilor Galateni

Comunicat de presă – senator Paul Ichim (PNL)

In Comunicat de presa, PNL, Senat on 23 iunie 2010 at 11:36

Senatorul liberal Paul Ichim a depus o interpelare adresată ministrului Sănătăţii prin care solicită informaţii referitoare la legalitatea Ordinului 591/27.05.2010, privind publicarea pe site-urile unităţilor care funţionează în subordinea, sub autoritatea sau sub coordonarea Ministerului Sănătăţii, a veniturilor nete salariale lunare realizate de personalul angajat în aceste instituţii.

Senatorul face referire, în interpelarea depusă, la prevederile Codului Muncii, care încă nu a fost abrogat şi care la Titlul IV – Salarizarea, la Capitolul I, Art. 158 precizează că „salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de alua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii”.

„Este adevărat că în lista cuprinzând veniturile salariale nu sunt trecute nume, dar majoritatea posturilor sunt unice şi astfel se poate uşor deduce persoana care încasează acel venit. În consecinţă, l-am rugat pe ministrul Sănătăţii să precizeze de ce în ordinul emis nu s-a ţinut cont de prevederile Codului Muncii, care a fost raţiunea emiterii acestui ordin, alta decât prevederile Legii 330/2009 şi care sunt reglementările ce impun transparenţa contra confidenţialitate în ceea ce priveşte veniturile medicilor şi ale personalului medical?”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.

Demnitarul a mai arătat că este de acord cu orice act de transparenţă care se face în legătură cu banul public, dar doreşte ca aceste decizii să nu fie mai presus de legile aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: