Blogul Parlamentarilor Galateni

Senatorul Paul Ichim (PNL) cere oficial cifra datoriilor spitalelor din Galaţi

In PNL, Senat on 15 iunie 2010 at 13:18

Senatorul PNL Paul Ichim, a adresat ministrului Sănătăţii o întrebare referitoare la datoriile spitalelor care vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii la administraţiile locale.

Potrivit actului emis de Guvernul României, la nivelul judeţului Galaţi vor fi transferate 9 unităţi sanitare, iar potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii acestea vor ajunge în adimistrarea locală după ce le vor fi plătite datoriile.

„Vă rog domnule ministru, să-mi precizaţi care este valoarea datoriilor acestor spitale, pe fiecare unitate în parte şi pe categorii? De asemenea, vă rog să îmi precizaţi care este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti din ţară, unităţi care vor fi transferate autorităţilor locale, şi de unde va avea bani statul să le achite?”, este trecut în întrebarea depusă la Senat.

„Am adresat ministrului întrebarea aceasta pentru că sunt curios să văd de unde are bani ministerul să plătească aceste datorii, deoarece într-o declaraţie publică ministrul avansa cifra de 600-700 de miliarde de lei ca datorie a tuturor spitalelor din ţară. De unde are România, în perioadă de criză, suma aceasta pentru acoperirea datoriilor. Situaţia în sistemul sanitar este dezastruoasă şi nu trebuie aruncată responsabilitatea dintr-o parte în alta fără a se rezolva însă nimic. Nu vreau să-mi imaginez ce se va întâmpla dacă aceste unităţi nu vor primi banii necesari funcţionării”, a precizat senatorul Paul Ichim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: