Blogul Parlamentarilor Galateni

Ce spun parlamentarii gălăţeni despre măsurile de austeritate şi despre moţiune

In General on 10 iunie 2010 at 8:44

Blogul Parlamentarilor Gălăţeni a discutat cu parlamentarii gălăţeni cărora le-a cerut opinia despre măsurile de austeritate asumate în Parlament de Guvernul Boc.

Parlamentarii au fost rugaţi să răspundă la două întrebări:

1. Cum vedeţi măsurile de austeritate adoptate de Guvernul Boc?

2. Ce şanse are moţiune de cenzură să treacă?

PNL – senatorul Paul Ichim

 1. Măsurile de austeritate sunt total nepotrivite şi incomplete.
 2. Şansele moţiunii sunt 50% la 50%. Sunt la limită, pentru că orice om normal la cap îşi dă seama după răspunsul de la prima întrebare a dumneavoastră şi mai cred că există şi un segment de oameni normali la cap şi în PD-L!

PD-L – senator Marius Necula

 1. România plăteşte azi populismul şi inconştienţa întregii clase politice ce a promis şi oferit, în special cu caracter electoral, facilităţi pe care bugetul nu putea să le susţină. Creşterea numărului de bugetari de la 900.000 la 1.400.000, înmulţirea numărului de pensionari pe caz de boală de la 300.000 la 900.000, salariile de sute de milioane acordate clientelei politice, indiferent de culoare, ne-au adus în această situaţie. Important este ca aceste măsuri, luate şi în majoritatea ţărilor europene încercate de criză, să fie dublate de reducerea cheltuirii aiurea a banului public şi combaterea eveziunii fiscale. Este important de asemenea ca reducerea pensiilor să fie limitată până la 31.12.2010.
 2. Nu cred că moţiunea va avea succes. O eventuală înlăturare a Guvernului Boc reprezintă aruncarea în haos a României, prin încetarea în primul rând a contractului cu FMI-ul. Sunt ţări ca Spania şi Portugalia care nu au
  reuşit în ultimele luni să mai convingă nici o bancă privată să le finanţeze deficitul. O astfel de situaţie pentru România reprezintă un pericol mortal şi numai nişte inconştienţi pot susţine altceva.

UNPR – senator Laurenţiu Chirvăsuţă

 1. Problema pe care eu o am este cea a pensiilor. Nu aş fi de acord cu tăierea pensiilor, măcar de la 1.000 de lei noi în jos.
 2. Şansele ca moţiunea să treacă sunt minime!
 1. Problema principala este ca desi fiecare parlamentar are propriile pareri privind cele 2 legi pe care guvernul isi asuma raspundere, el „adopta” in declaratii opiniile partidului. Chiar si in situatia in care are o opinie distincta de cea a partidului nu intreprinde absolut nimic pentru a-si pune in practica proprie parere sau viziune. Ori este o demnitate de 2 bani ori doar dorinta de a pastra puterea cu orice pret.
  Poate sunteti o forta politica si o buna masina de vot, dar sunteti nulitati politice individuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: