Blogul Parlamentarilor Galateni

PSD a elaborat soluţiile de relansare economică

In PSD on 26 mai 2010 at 7:27

Preşedintele Comisiei de Buget – Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a participat, alături de preşeditele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, vicepreşedintele PSD Constantin Niţă şi de preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii, Iulian Iancu, la conferinţa de lansare a proiectului PSD intitulat „Solidaritate pentru dezvoltare – soluţii de relansare economică şi creare de locuri de muncă”.

Deputatul PSD de Galaţi, Viorel Ştefan, a făcut referire la o serie de măsuri care trebuiesc luate urgent pentru creşterea veniturilor bugetare.

„Este nevoie de o dublare a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării exploatării resurselor naturale neregenerabile. Veniturile în plus care vor fi aduse la buget ar fi de 0,6% din PIB”, a precizat preşedintele Comisiei de Buget – Finanţe, Viorel Ştefan.

Acesta a mai făcut referire şi la Creşterea competitivităţii economice, iar soluţia propusă de PSD în acest sens cuprinde un pachet de măsuri pe termen mediu şi lung: 10 luni – 5 ani.

„Scopul unui astfel de scenariu este crearea unei societăţi mai echilibrate şi mai corecte, aşezată pe baze mai solide. Programul pe termen mediu şi lung urmăreşte consolidarea unei creşteri economice sustenabile şi mărirea gradului de ocupare prin investiţii în capitalul uman şi stimularea mediului de afaceri, investiţii în cunoaştere, inovare, infrastructură şi energie. Pe de altă parte, se va urgenta creşterea accesului la utilităţi publice de calitate şi promovarea incluziunii sociale. Statul va interveni în economie la nivel strategic. Se va înfiinţa Consiliul de Programare şi Prognoză Economică, prin restructurarea Comisiei Naţionale de Prognoză, care va stabili direcţiile strategice de dezvoltare ale României”, a arătat deputatul PSD Viorel Ştefan.

Documentul transmis opiniei publice de către PSD mai face referire şi la înăsprirea controalelor pentru reducerea fenomenului de muncă la negru. La ora actuală 600.000 de români lucrează fără forme legale, iar o treime dintre angajaţi primesc o parte a banilor la negru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: